Your link text

Pizzadeig | Oppskrift

Pizzadeig | Oppskrift

Pizzadeig | Oppskrift

5 Fra 1 Stemme
Oppskrift av: Hanna Larsen
Porsjoner

4

Porsjoner
Tid

15

minutes

Ingredienser

  • 250 ml varmt vann

  • 1 t tørrgjær

  • 1 ts sukker

  • 300 g Mel

Oppskrift

  • Bland sammen vannet, gjæret og sukkeret. La det stå i ca 5 minutter, til det skummer på toppen.
  • Finn fram en kjøkkenmaskin (NB. bruk enten et plastik blad eller en deigkrok på kjøkkenmaskinen). Bland sammen melet og saltet, hell deretter i gjær-mixen og skru opp hastigheten til medium
  • Fjern deigen fra bollen og kna den et par minutter. Husk å hell litt mel under deigen for at den ikke skal klistre seg til overflaten.
  • Putt så deigen i en lett oljet bolle og dekk den med et rent tøystykke. La så deigen heve de neste 30 minuttene i et varmt men fuktfrittrom.
  • Bruk pizzadeigen umiddelbart eller putt den i kjøleskapet. Du kan også putte den i fryseren men da er det viktig å benytte seg av en helt lufttett pose.
  • Denne oppskriften vil gi nok deig til å lage to 23-cm, tynne pizzaer eller to 20-cm tykke pizzaer.

Tips

  • Denne pizzadeig oppskriften er veldig enkel og tar bare rundt 10 minutter å lage. Det er mulig å bruke denne oppskriften også om du ikke har kjøkkenmaskin. 

[pt_view id=”adcb82ewm8″]

Legg igjen en kommentar