Your link text

Lammelår | Oppskrift

Lammelår

Lammelår

0 Fra 0
Oppskrift av: Hanna Larsen Course: MiddagDifficulty: Medium
Porsjoner

8

Porsjoner
Tid

3

hours 
Calories

294

kcal

Ingredienser

  • 1 stk lammelår

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ss hakket rosmarin

  • 1 ss timian

  • 1 ss kosher salt

  • 1 ts svart pepper

  • 1 ss dijon sennep

Oppskrift

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Fyll bunnen av en form med aluminiumsfolie
  • Tørk lammelåret med tørkepapir og kutt små skår i toppen av låret.
  • Bland sammen hvitløk, olivenolje, rosmarin, timian, salt, pepper og dijon sennep i en liten skål.
  • Legg lammekjøttet i formen og smør krydderblandingen  grundig ut over kjøttet, samt inn i skårene.
  • Sett inn i ovnen og stek til den indre temperaturen er 60 grader, det tar ca. 1 time og 30 til 2 timer.
  • Ta kjøttet ut og la det hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.

Video Oppskrift

Tips

  • Husk å vær påpasselig med å få sennepen ned i skårene på lammet.