
Lammelår
Porsjoner
8
PorsjonerTid
3
hoursCalories
294
kcalIngredienser
1 stk lammelår
4 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss hakket rosmarin
1 ss timian
1 ss kosher salt
1 ts svart pepper
1 ss dijon sennep
Oppskrift
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Fyll bunnen av en form med aluminiumsfolie
- Tørk lammelåret med tørkepapir og kutt små skår i toppen av låret.
- Bland sammen hvitløk, olivenolje, rosmarin, timian, salt, pepper og dijon sennep i en liten skål.
- Legg lammekjøttet i formen og smør krydderblandingen grundig ut over kjøttet, samt inn i skårene.
- Sett inn i ovnen og stek til den indre temperaturen er 60 grader, det tar ca. 1 time og 30 til 2 timer.
- Ta kjøttet ut og la det hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.
Video Oppskrift
Tips
- Husk å vær påpasselig med å få sennepen ned i skårene på lammet.