Your link text

Kjøttboller | Oppskrift

Kjøttboller

Kjøttboller

0 Fra 0
Oppskrift av: Hanna Larsen Course: MiddagDifficulty: Medium
Porsjoner

8

Porsjoner
Tid

50

minutes
Calories

613

kcal

Ingredienser

  • 450 g kjøttdeig

  • 225 g kalvekjøttdeig

  • 225 g svinekjøttdeig

  • 2 fedd hvitløk, hakket

  • 2 stk egg

  • 125 g fersk revet Romano-ost

  • 1 ss hakket italiensk flat bladpersille

  • 1 ts salt og malt svart pepper etter smak

  • 250 g italiensk brød, smuldret

  • 2.5 dl olivenolje

Oppskrift

  • Bland sammen de tre forskjellige typene kjøttdeig i en stor bolle. Ha deretter oppi hvitløk, egg, ost, persille, salt og pepper.
  • Bland det smuldrete brødet inn i kjøtt mixen. Deretter ha oppi vannet 2 dl omgangen. Blandingen skal være svært fuktig men det skal fortsatt være mulig å rulle ut kjøttboller. Jeg pleier å bruke rundt 6 dl vann. Etter å ha tilsatt vannet rull blandingen ut som kjøttboller.
  • Varm olivenolje i en stor panne. Stek kjøttkakene i puljer på mellom 5-10. Når kjøttkakene er svært brune og litt crispy ta de av pannen og tørk de med et papirhåndkle. (Dersom blandingen din er for våt, dekk til kjøttkakene mens de steker slik at de holde formen bedre.)

Video Oppskrift

Tips

  • Disse kjøttbollene passer perfekt i en italiensk spaggeti.