Your link text

Kanelsnurrer | Oppskrift

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

0 Fra 0
Oppskrift av: Hanna Larsen Course: DessertDifficulty: Medium
Porsjoner

9

Porsjoner
Tid

40

minutes
Calories

450

kcal

Ingredienser til deig

  • 5 dl mel

  • 2 ss hvitt sukker

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 3 ss smør

  • 2 dl melk

  • 1 stk egg

  • Ingredienser til fyll
  • 1 dl hvitt sukker

  • 1 dl brunt sukker

  • 1 ss kanel

  • Kremost: valgfritt
  • 2 dl konditori sukker

  • 30 g kremost

  • 0.5 dl smør

  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

Oppskrift

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Hell det tørre i en bolle og bland sammen, bruk deretter hendene til å elte inn smøret i deigen. Pisk sammen melk og egg i en annen bolle og hell det deretter over i deigen. Rør rundt til deigen er myk og lett.
  • Flytt deigen til en arbeidsflate og rull den ut til et rektangel med en kjevle til deigen er jevn og pensle oversiden med smeltet smør.
  • Visp sammen sukker og kanel i en liten bolle. Dryss det så over den penslede siden av deigen og rull den sammen til en lang pølse (spar litt av fyllet). Del rullen opp i 18 boller og dryss resten av fyllet over bollene, før de legges over på et bakebrett.
  • Stek bollene i ovnen til de er gyldne. Det tar ca. 20-25 minutter.
  • Pisk sammen kremost, smør, vaniljeekstrakt og konditor sukkeret i en bolle og hell over de ferdigstekte bollene.

Video Oppskrift

Tips

  • Disse kanelsnurrene er like gode varme som kalde og smaker best med et glass iskaldt melk.