
Kanelsnurrer
Porsjoner
9
PorsjonerTid
40
minutesCalories
450
kcalIngredienser til deig
5 dl mel
2 ss hvitt sukker
2 ts bakepulver
1 ts salt
3 ss smør
2 dl melk
1 stk egg
- Ingredienser til fyll
1 dl hvitt sukker
1 dl brunt sukker
1 ss kanel
- Kremost: valgfritt
2 dl konditori sukker
30 g kremost
0.5 dl smør
1/2 ts vaniljeekstrakt
Oppskrift
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Hell det tørre i en bolle og bland sammen, bruk deretter hendene til å elte inn smøret i deigen. Pisk sammen melk og egg i en annen bolle og hell det deretter over i deigen. Rør rundt til deigen er myk og lett.
- Flytt deigen til en arbeidsflate og rull den ut til et rektangel med en kjevle til deigen er jevn og pensle oversiden med smeltet smør.
- Visp sammen sukker og kanel i en liten bolle. Dryss det så over den penslede siden av deigen og rull den sammen til en lang pølse (spar litt av fyllet). Del rullen opp i 18 boller og dryss resten av fyllet over bollene, før de legges over på et bakebrett.
- Stek bollene i ovnen til de er gyldne. Det tar ca. 20-25 minutter.
- Pisk sammen kremost, smør, vaniljeekstrakt og konditor sukkeret i en bolle og hell over de ferdigstekte bollene.
Video Oppskrift
Tips
- Disse kanelsnurrene er like gode varme som kalde og smaker best med et glass iskaldt melk.