Your link text

Focaccia | Oppskrift

Focaccia

Focaccia

0 Fra 0
Oppskrift av: Hanna Larsen Course: TilbehørDifficulty: Lett
Porsjoner

12

Porsjoner
Tid

45

minutes
Calories

205

kcal

Ingredienser

  • 500 g Mel

  • 3,5 dl Vann

  • 7 g Gjær

  • 2 ts Havsalt

  • 5 ss Olivenolje

  • 1 ts Havsalt – flak

  • 5 klyper Rosmarin

Oppskrift

  • Hell mel i en stor bolle og tilsett gjær og salt på hver sin side for å forhindre at saltet dreper gjæren. Bland deretter alt sammen.
  • Lag en liten grop i midten av melet og hell i 2 ss olje og 3,5 dl vann gradvis. Flytt så deigen over på en arbeidsflate og elt deigen i rundt 5-10 minutter. Deigen skal være myk og mindre klebrig når du er ferdig. Flytt deigen tilbake i en ny ren bolle og la den heve med en håndkle over i 1 time. 
  • Flytt deigen over i en form og la den heve i ytterligere 35-45 minutter.
  • Varm opp ovnen til mellom 200-220 grader. Press fingrene inn i deigen for å lage groper. Bland sammen 1 ss olivenolje, 1 ss vann og havsalt i flak. Hell det så over deigen og putt rosmarin i gropene. 
  • Stek deigen i 20 minutter, eller til den er gylden. Ta formen ut av ovnen og skjær brødet i 12 biter mens det fremdeles er varmt. 

Video Oppskrift

Tips

  • Hvis du er påpasselig med mengde salt, kan du prioritere flak på toppen da dette gir mer smak.