Your link text

Fårikål | Oppskrift

Fårikål | Oppskrift

Fårikål | Oppskrift

0 Fra 0
Oppskrift av: Hanna Larsen
Porsjoner

4

Porsjoner
Tid

40

minutes

Ingredienser

  • 2 kg lammekjøtt

  • 2 kg hvit kål

  • 5 teskjeer med svarte pepperkorn

  • 3 teskjeer salt

  • 4 dl vann

  • 60 g mel

Oppskrift

  • Bland sammen lammekjøttet og melet i en stor bolle. Melet vil gjøre at fårikålet får en riktig tykkelse.
  • Hell vannet inn i en stor kasserolle. Start med å legge et lag med lammekjøtt i bunn av kasserollen. Deretter følg på med et lag av kål. Legg til litt salt og pepper på toppen av kålet. Gjennomfør denne prosessen igjen og igjen til du er helt tom for ingredienser. Avslutt med et lag med kål på toppen. Volumet skal være ca 1 del kjøtt til 4 deler kål.
  • Putt et lokk på kasserollen og ha medium høy varme på til det koker. Når det koker skru varmen ned og sakte kok til kjøttet er mørt (faller av beinet), ca 2-timer. Kålen inneholder mye vann. Når den får koke vil dette vannet bli tilført til fårikålen. Derfor er det viktig at du ikke blir fristet til å ha mer vann i enn det som blir gitt i oppskriften.

Tips

  • For å få den beste smaksopplevelsen er det viktig å servere fårikålen varm med nylig kokte poteter og en liten skje med smør.