Bli kvitt magefett ved å følge disse 5 stegene (2020)

Bli kvitt magefett ved å følge disse 5 stegene (2020)

  • Post author:
  • Post category:Vekttap

Når du ønsker å gå ned i vekt, kan det være vanskelig å bli kvitt magefett. Vekten rundt midjen kan være sta og ikke lett å fjerne, men heldigvis har vi mange gode råd for hvordan du kan bli kvitt de ekstra kiloene en gang for alle. Les videre for å finne ut hva du kan gjøre for å fjerne fettet rundt magen.

Hva er magefett?

Vi har en del forskjellige navn for magefett, men det er slett ikke noe folk liker – du kjenner det kanskje som muffintop, bilring eller love handles. Mange av oss ønsker å få bort magefettet fordi vi ikke synes det ser pent ut, men faktisk kan det også være skadelig for oss. Magefett er det farligste fettet på kroppen, og ikke er bra for helsen vår – det kan føre til hjerte-og karsykdommer.

Mange av oss opplever at vi får magefett, spesielt når man blir litt eldre. Det er nemlig slik at fettet lettere setter seg rundt magen etter at man har fylt 40. Mange opplever at det er vanskelig å redusere midjemålet selv om de spiser sunt og er i god aktivitet. Siden magefett er knyttet til økt risiko for både diabetes og hjerte-og karsykdommer, er det lurt å få orden i dette.

Hva forårsaker magefett?

Overvekt er selvfølgelig den største årsaken til at magefett dukker opp. Hvis du veier mer og er større generelt, sier det seg selv at magen også vil være stor.

Likevel er det flere andre faktorer som kan spille inn – for eksempel er stress en stor årsak til dette. Hvis man opplever stress i hverdagen, kan man lett legge på seg ekstra vekt rundt magen. Det er slik at når vi er stresset, skiller kroppen ut stresshormonet kortisol – enkelt forklart hindrer dette hormonet at fett forbrennes i kroppen din.

I tillegg kan hormonene dine også påvirke magefett. Det er derfor viktig å ha et godt hormonelt miljø i kroppen når man ønsker å redusere fettet på kroppen. Hormonene kan påvirkes av mye forskjellig, men følg spesielt med på medisiner som endrer hormonnivåene dine.

Dårlig søvnkvalitet er også en risikofaktor for magefett. Hvis du ikke får sove nok, eller søvnen er av dårlig kvalitet, kan det føre til at fett legger seg rundt midjen. Flere studier viser at lite søvn fører til overvekt, og at det er en sammenheng mellom dårlig søvn og kroppens tendens til å klamre seg til overflødig fett.

Farlig fett

Ekstra kroppsfett er aldri bra for oss, men fett rundt magen er spesielt farlig for helsa og kroppen vår. Studier viser at det mest helsefarlige fettet er det som lagres på overkroppen, og spesielt rundt magen.

Fettet rundt magen kalles abdominalt fett, og det er faktisk ganske farlig – spesielt hvis det legger seg rundt de indre organene. Magefett kan hindre stoffskiftet og føre til livsstilssykdommer som diabetes type 2 og hjerte-og karsykdommer.

Det er altså flere farer ved magefett, og det er lurt å bli kvitt magefettet om man ønsker å sørge for at man har god helse. Dessverre er det ikke alltid enkelt å redusere magefettet – men med de nyttige rådene vi gir deg i denne artikkelen, er du godt på vei allerede!

Hvorfor er det vanskelig å bli kvitt magefett?

Fettet rundt magen er notorisk vanskelig å kvitte seg med for slankere. Det er dessverre slik at overflødig fett gjerne legger seg på dette området, og når det først har lagt seg der, er det vanskelig å få fjernet det.

For kvinner er det dessverre ekstra vanskelig å bli kvitt magefettet. Det er fordi kvinners biologi krever at man har litt ekstra vekt rundt magen – dette er kroppens måte å sørge for litt ekstra polstring rundt magen slik at fosteret er tryggere ved en eventuell graviditet. Det gir mening fra naturens side, men når vi ikke er gravide er det ganske kjedelig å måtte ha dette ekstra rundt magen!

Slik får du dette til

Som kjent er det mange som opplever ekstra problemer med å gå ned vekt rundt magen og kvitte seg med det overflødige fettet som legger seg der. Likevel er det fullt mulig å få dette til så lenge du forbereder deg godt, forstår hvordan kroppen fungerer og holder motivasjonen oppe.

Det beste er å kombinere kaloritelling med kardio og styrketrening. På denne måten kan du gå ned i vekt og kvitte deg med fett, samtidig som du kan utvikle treningsmetoder og øvelser som er rettet mot magen.

Hvis du ønsker å kvitte deg med magefettet, vil du måtte gjøre noen endringer innen både kostholdet ditt og aktivitetsnivået ditt.

Den ernæringsmessige sammensetningen av maten du inntar, når du spiser den og hvor mye, vil ha en stor innvirkning på magefettet ditt. Målet ditt bør være å booste fettforbrenningen i kroppen din, og gjøre det mulig for kroppen å slippe fettet på magen.

For mange kan det være nyttig å holde en logg eller journal der du skriver ned hva du spiser hver dag. Slik kan du lett få oversikt over fremgangen din, og du vil også kunne se hva problemet er hvis du opplever vanskeligheter med å gå ned i vekt.

Du vil nok se at kroppen din blir mindre, fastere og strammere ved å fokusere på kondisjonstrening, men når det gjelder å forme og styrke kroppen ekstra godt etter at du har kvittet deg med overvekten du bærer på, er styrketrening og yoga gull verdt.

Ikke mulig å punktslanke

Det er slik at det ikke går an å punktslanke kroppen vår. Hvis du føler at du trives med kroppen din bortsett fra magen, lårene, armene eller noe annet, er det dessverre vanskelig å gå ned i vekt på kun spesifikke områder. Du må slanke hele kroppen og gå ned i fettprosent for hele kroppen din for å se resultater.

Hvis du veier for mye eller har ekstra vekt rundt magen, er det første skrittet du bør ta å kvitte deg med de overflødige kiloene. Det er slik at vi ikke har noen kontroll over hvor fettet på kroppen vår tas fra, men et generelt vekttap i kroppen din vil også synes på magen din.

Likevel er det flere ting som kan hjelpe deg med å minimisere eller fjerne magefettet. Det å spise sunt og gå ned i vekt generelt vil bidra mye til dette, og i tillegg vil trening, og da spesielt trening fokusert på magen hjelpe mye.

Det beste er å bli kvitt underhudsfettet på magen din ved hjelp av et sunt kosthold med få kalorier og trening. En sterk kjernemuskulatur vil gi deg bedre holdning og en mage som ser strammere ut, så det er lurt å trene disse musklene. Når du først har kvittet deg med det overflødige fettet på kroppen, skal det ikke mye til av trening før du både ser og føler endringer i kroppen din.

Dette bør du spise

paleo diett

Når du skal gå ned i vekt og spesielt når du har fett rundt magen som du ønsker å bli kvitt, er det flere typer mat som kan hjelpe deg med dette.

Det er lurt å innta eplecidereddik, som har flere helsefordeler. Mange anbefaler å drikke et glass vann på tom mage om morgenen med 1 ss eplecidereddik blandet i vannet. Dette kan hjelpe forbrenningen din og sørge for at du unngår overspising i løpet av dagen

Selleri er også veldig bra mot magefett. For eksempel kan en juice eller smoothie som inneholder selleri blant annet hjelpe deg mye i kampen mot fettet, og kan gjerne drikkes tidlig på morgenen eller rundt lunsjtider.

Generelt bør du spise mye mindre raffinert mel og sukker og matvarer som inneholder tomme kalorier som ikke bidrar med næring til kroppen din. Å spise renere vil hjelpe deg med å holde blodsukkeret ditt stabilt. Du bør også spise mindre av mat med mye stivelse, som brød, poteter, pasta og ris.

Hold blodsukkeret ditt stabilt

Det er slik at et stabilt blodsukker er helt nødvendig for å holde vekten under kontroll. Hvis du holder blodsukkeret ditt stabilt, vil dette hjelpe deg med å kvitte deg med magefettet.

Om du spiser mat som inneholder mye karbohydrater, vil dette føre til mye mer svingninger i blodsukkeret ditt. Denne ustabiliteten vil føre til at blodsukkeret ditt stiger kraftig etter at du har spist mat, og kroppen din vil skille ut mye insulin i blodet ditt. Insulin er et fettlagringshormon som stopper kroppens forbrenning av fett – så dette er slett ikke bra når man vil gå ned i vekt!

Kostholdet er mest avgjørende for å bli kvitt magefett, men trening og aktivitet er også viktig.

Det vil være lurt å velge råvarer som holder fettforbrenningen i kroppen din oppe i løpet av dagen.

Den største endringen på midjemålet oppnås ved å utelukke raffinert, hvitt sukker fra kostholdet ditt. I stedet kan du spise naturlig forekommende sukker, som frukt eller honning. Grunnen til at raffinert sukker har så mye å si for magefett er fordi denne typen sukker lett kan lagres som fett rundt magen.

Husk på at det finnes mye sukker ikke bare i mange matvarer, men også i mange typer drikker. Brus, juice og energidrikker er gjerne sukkerbomber som helt klart bør unngås når du ønsker å kvitte deg med magefettet.

Ved å bytte raffinert, hvitt mel med fullkornsmel, vil du også bidra mye til å fjerne magefettet ditt. Det er fordi hvitt hvetemel inneholder mye stivelse, som gir høye blodsukkertopper når du spiser det. Dette fører til at kroppen produserer insulin. Derfor er det slik at lyse bakverk lett legger seg rundt midjen, og helt klart bør unngås hvis du vil bli kvitt magefett. I stedet kan du spise mørkere produkter med lavere kaloriinnhold, som havregryn, granola og knekkebrød.

Et økt inntak av grønnsaker og frukt vil også bidra mye til at du blir kvitt magefettet en gang for alle. Mange studier viser at dette hjelper mye når det gjelder vekttap og det å få en flat mage. Det er fordi grønnsaker, frukt og bær har mye vann, fiber og mange gode vitaminer og mineraler, samtidig som det inneholder få kalorier og belaster kroppen med lite sukker.

Det er også veldig lurt å spise mye fisk og få i deg nok omega 3. Fisk er svært fordelaktig for både helse og vekt, og du kan spise både fet og mager fisk om du ønsker å gå ned i vekt rundt midjen. Du kan med fordel ta tran hver dag også for å sørge for at du får i deg nok av de gode næringsstoffene kroppen din trenger.

Hvordan bør du begynne?

Uansett hvor du er i slankeprosessen din, om du allerede har gått ned en del vekt, er i ferd med å begynne denne reisen, eller om du er slank men kun ønsker å miste litt magefett, er det mye du kan gjøre for å få dette til.

Det som anbefales er å begynne en varig livsstilsendring av både kosthold og aktivitet. Hvis du er i ganske dårlig form, er det lurt å begynne forsiktig, kanskje med å gå tur, sykle, svømme eller drive med diverse typer hjemmetrening. Det er mye du kan gjøre av trening, så du bør finne det du trives med – og husk på at all aktivitet er bra aktivitet!

Når det gjelder kosthold, har du fått mange gode råd ovenfor i artikkelen som vil hjelpe deg med å skape en sunn og balansert kostholdsplan. Med denne kan du bli kvitt magefettet en gang for alle, og skape en sunnere og bedre hverdag!

Vær forsiktig

Når du skal gå ned i vekt og kvitte deg med magefettet, er det viktig at du ikke overdriver slankingen. Du må ikke bli sykelig opphengt i denne prosessen, for dette kan være svært skadelig både for den psykiske og fysiske helsen din.

Selv om du vil gå ned i vekt og bli kvitt magefettet fort, er det viktig at du gjør dette på en forsvarlig måte. Kaloriunderskuddet ditt bør ikke være for stort, og du bør forberede deg på en sakte men sikker vektnedgang.